Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Programul de acțiune pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse agricole

Din data de 3 august 2021 a intrat în vigoare Ordinul comun nr. 333/165/2021 al ministerului mediului, apelor și pădurilor al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale privind aprobarea Codului de bune practici agricole pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse agricole, precum și a Programului de acțiune pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse agricole. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 754 și 754 bis din 3 august 2021.

În conformitate cu HG 964/2000 și modificat prin HG 587/2021, prevederile programului de acțiune au devenit obligatorii pentru toți fermierii care dețin sau administrează exploatații agricole și pentru autoritățile administrației publice locale ale localităților pe teritoriul cărora există exploatații agricole, în timp ce codul bunelor practici este volunar și conține recomandări valoroase pentru fermieri.

Documentele menționate pot fi consultate accesând banner-ul roșu de pe prima pagină a site-ului https://apanoastra.ro/ .

Help desk info nitrati

Sari la conținut